Sri Lanka

Hoogtepunten van de reis

Wie wil er niet op reis naar Sri-Lanka?
Een land boordevol cultuur, natuur en, dankzij OonaTravel, avontuur.


EEN 17 DAGEN DURENDE PRACHTIGE REIS DOORHEEN HET EILAND. 

Met bezoeken aan het meer dan 2000 jaar oude culturele goed, het doorklieven van de adembenemende natuur en wildparken en het zalig nietsdoen op de mooie zandstranden.


° Sri Lanka, ook wel de ‘traan van India’ genoemd, kent een lange, tumultueuze maar ook rijke geschiedenis.

In 543 voor Christus vestigde de uit India afkomstige prins Vijaya de eerste Singalese dynastie. Zo werd Anuradhapura de eerste hoofdstad en verspreidde zich de hindoe godsdienst in het
land. Toen het Boeddhisme zijn ingang vond in Sri Lanka werd het land overspoeld door Tamils. Zij namen na een tijd de macht over en vestigden zich eveneens in Anuradhapura. Later werd de hoofdstad verplaatst naar Polunnaruwa. Het is er frisser en zonder muggen!
Vanaf de 9 de eeuw verplaatste de hoofdstad zich onder druk van de invallen uit India steeds meer naar het zuiden. Denken we maar aan Kandy. Tellen we hierbij dan nog eens de Portugese, Hollandse en Engelse overheersingen dan weet je wel dat er het een en ander te zien is in Sri Lanka.


° Niet alleen de mens maar ook de natuur met zijn prachtige fauna en flora zijn het ontdekken waard. Het eiland mag dan misschien wel klein zijn, de dieren zijn er groot. Je ontmoet er vele kudde olifanten zowel in als buiten de nationale parken.

Er zijn 14 nationale parken die het bezoeken waard zijn en niet alleen voor de olifanten maar ook voor de luipaarden, de herten (sambar), de waterbuffels, everzwijnen en brilberen. Daarnaast kunnen we tal van amfibieën en reptielen waarnemen maar ook vogels komen in grote getalen voor. Het zijn er te veel om op te noemen en de roofvogels vallen nog het meeste op. Sri Lanka is een eiland onderhevig aan tropische warmte en tropische regenval, met stranden, laagvlaktes, moerasgebieden, hellingen, hoogplateaus en pieken. De vegetatie is er bijgevolg uitbundig en prachtig mooi. Een bewijs hiervan zijn de Koninklijke Tuinen in Kandy, wellicht veruit de mooiste en de meest gevarieerde die je ooit zal aanschouwen.


° Sri Lanka biedt geschiedenis, cultuur, natuur maar Sri Lanka is ook een culinaire topper. Met zijn kennis van de Indische keuken in het bijzonder, de Aziatische in het algemeen en de Westerse invloeden van Portugezen , Hollanders en Engelsen biedt rondtoeren doorheen Sri Lanka een culinair genot waar we ons dagelijks aan tegoed doen. Vis en zeevruchten zijn er dagvers. De verschillende curries zijn overheerlijk, net zoals de specialiteiten Rotti, Pol Sambol, Hoppers, Jackfruit curry, Pittu of Curd.


° Te midden van deze historische, culturele, natuurlijke en culinaire hoogtepunten ontmoet je in Sri Lanka een vriendelijke, blije en sociale mens. De Srilankezen zijn zeer behulpzaam en zullen je graag uitleg geven, de weg tonen, je uitnodigen of simpelweg toelachen. Zowel het hindoeïsme als het boeddhisme bepalen het leven van iedere Srilankees waardoor zowel zij als wij gebonden zijn aan tal van rituelen en gedragsregels.
Politiek zit het in Sri Lanka nog steeds niet goed alhoewel je dit gedurende je reis niet zal merken. Tamils en Singalezen zijn niet de beste vrienden en ze zullen het spijtig genoeg misschien ook nooit worden. Vele disputen zitten zeer diep geworteld en de politieke verantwoordelijken zorgen tot op
heden niet voor de gepaste aanpak en toenadering.

2
2
press to zoom
1
1
press to zoom
3
3
press to zoom
4
4
press to zoom
5
5
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Klik hier voor het volledige reisprogramma.

- vanafprijs:     € 2.460,00 per persoon

- datum:          14 maart - 30 maart 2022

- duur:              17 dagen

                         onder voorbehoud