Filipijnen

Hoogtepunten van de reis

De Filipijnen waren ruim 300 jaar lang een Spaanse kolonie, tot de archipel in 1898 aan het eind van de Spaans-Amerikaanse Oorlog in Amerikaanse handen kwam. De Filipijnen hebben door de langdurige kolonisatie door Spanje en de Verenigde Staten vele westerse kenmerken.

De Filipijnen kennen een scherpe tegenstelling tussen arm en rijk. Er is sprake van een kleine, rijke elite en een groot arm deel van de bevolking dat veelal onder het bestaansminimum leeft. De elite heeft zowel op economisch als op politiek gebied de touwtjes in handen. Wie herinnert zich niet de naam Ferdinand Marcos, de dictator die van 1965 tot 1986 de langst regerende president was.

De huidige president Rodrigo Duterte, de man die met ijzeren hand de criminaliteit in zijn land te lijf gaat, wil zijn blik meer richten op China, terwijl hij ondertussen afstand neemt van de voormalige koloniale heerser,  Amerika.

‘It’s more fun in the Philippines’ luidt de nationale slogan van de Filipijnen. Beter kan je het niet formuleren. De mensen op de Filipijnen hebben humor, zijn vriendelijk en gastvrij. Dit wil je niet missen!

Meer dan zevenduizend eilanden verkennen is onbegonnen werk. Laat ons beginnen met het eiland Luzon, waar tevens de hoofdstad Manilla gelegen is. Hier komen we zeker aan onze trekken.

Opnieuw proberen we een combinatie te maken tussen cultuur, natuur en avontuur. Daarvoor zijn we hier aan het goede adres.

Verschillende steden doen ons terugblikken op de koloniale perioden. Chinezen, Nederlanders, Britten, Spanjaarden, Amerikanen en Japanners hebben hun stempel gedrukt. Het meeste vinden we terug uit de lange Spaanse overheersing. Daarom bezoeken we de stad Vigan.

Maar de eigen gebruiken spreken eveneens tot de verbeelding wanneer je de Hanging Coffins in Sagada bezoekt.

Met twee vulkanen op het programma, de Pinatubo en de Taal, gaan we het avontuur zeker niet uit weg. Echter door de locatie van de Filipijnen nabij de Pacifische Ring van Vuur en de evenaar zijn de Filipijnen gevoelig voor aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Even opletten dus!

Deze locatie zorgt echter ook voor relatief veel natuurlijke hulpbronnen en een grote biodiversiteit.

Het loont de moeite om overal de ogen wijd open gesperd te houden om de vele vogels, reptielen en zoogdieren waar te nemen.

Het mooist van al zijn de versnipperde terras rijstvelden die overal opduiken tussen de heuvels. Heerlijk om langs, tussen en door deze rijstvelden te kunnen wandelen.

Natuurlijk zijn de Filipijnen ‘the place to be’ voor de hagelwitte bountystranden. Ook wij pikken er zo eentje mee. Het wordt geen Robinson eiland, daarvoor moet je op Palawan zijn. Wij willen er best eentje delen met Filipijnen en dan wordt het Dipaculao Beach!

De Filipijnen, een heerlijke plaats om te verkennen.

Je krijgt er nooit genoeg van!

palawan.jpg
unnamed.jpg

Klik hier voor het volledige reisprogramma.

'GEEN BESTEMMINING IN 2022'

Indien toch geïnteresseerd,

graag een seintje

info@oonatravel.be