Rwanda

Het ‘Land van de Duizend Heuvels’

Hoogtepunten van de reis

 • Rwanda, gelegen in het centrum van Afrika, biedt een rustige en veilige haven in dit grote continent. De vooruitgang kan je niet miskennen!
  Het beeld van de dramatische genocide die er zich in april 1994 heeft voltrokken, herinneren we ons allemaal. Dit menselijk lijden moet ook deel uitmaken van onze reis doorheen
  het ‘Land van de Duizend Heuvels’.
   

 • We reizen doorheen een prachtige natuur.
  Het ‘Land van de Duizend Heuvels’ ontplooit zich als een feeëriek decor, zeker in de vroege morgen wanneer mistslierten de heuvels omvatten.
   

 • Het kan niet anders dan dat ook de fauna in dit land van groot belang is. Rwanda telt verschillende beschermde natuurparken. In het zuiden vinden we het Nyungwe Forest National Park waar Chimpansees thuis zijn. Met zijn dertien geregistreerde soorten apen is het park een thuis voor de meeste diverse primatenbevolking van Oost-Afrika.
   

 • Een ander hoogtepunt beleven we in het Akagera National Park in het oosten van het land. Afhankelijk welke dieren voor jou deel uitmaken van de Big 5, kan je ze hier observeren. Heb je het geluk om leeuwen te zien, net zoals één van de opnieuw geïntroduceerde zwarte neushoorns, kan je safari niet meer stuk!
   

 • Maar nog het meest tot de verbeelding spreekt het Virunga Park, het park van de vulkanen. Dit vormt in het noorden de grens met Congo en Oeganda en is gekend voor de aanwezigheid van 13 berggorillafamilies.
  Al even fascinerend is de beklimming van één van 5 de vulkanen: Bisoke, Muhabura, Sabynyo, Karisimbi en Gahinga.
   

 • Zoals je kunt lezen, zijn er hoogtepunten bij de vleet. Maar het meest beklijvende is en blijft altijd de ontmoeting met de Rwandezen zelf.
  En of dit nu Hutu’s, Tutsi’s of Twa’s zijn, het maakt allemaal niet uit!

Klik hier voor het volledige reisprogramma.

'GEEN BESTEMMINING IN 2022'

Indien toch geïnteresseerd,

graag een seintje

info@oonatravel.be

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom