Ijsland

Hoogtepunten van de reis

Klik hier voor het volledige reisprogramma.

Meer weergeven

Ijsland 1:

- vanafprijs:     herboeking 2020 - VOLZET

                       

- datum:          zondag 23 mei 2021 -

                        woensdag 02 jun. 2021

                        onder voorbehoud

                         

 

- duur:              11 dagen

 • Er wordt door niemand getwijfeld aan de schoonheid die IJsland haar bezoekers aanreikt. IJsland vormt en vervormt zichzelf nog steeds. Ontstaan door vulkaanuitbarstingen op de oceaanbodem zo’n 16 a 17 miljoen jaren geleden, is IJsland geologisch gezien een zeer jong land.
  Door de scheuren die ontstaan bij het uiteen drijven van de tektonische platen, blijft de vulkanische activiteit aanhouden. IJsland groeit iedere dag!
   

 • Je kan een rondreis maken, het zeer toeristische zuiden bezoeken, het land dwarsen of een welbepaalde streek voor je rekening nemen.
  Overal kom je gelijkaardige schoonheid tegen zoals de grillige kustlijn met zijn steile flanken, de felgroene smalle vlakke stroken waarop schapen rondlopen, boerderijen staan en de IJslander draaft en graast. Watervallen ‘foss’, valleien ‘dalur’, gletsjergebieden ‘jökull’ en vulkanen ‘eldfjall’, IJsland heeft het allemaal.
   

 • Het kan in IJsland zonnig zijn, regenen, gieten, sneeuwen, waaien en stormen en bovendien allemaal op dezelfde dag. Vandaar dat men wel eens zegt dat je in IJsland de vier seizoenen op een en dezelfde dag kan tegenkomen. Daar moet je dan ook nog eens op gekleed zijn. Daarom zeggen de IJslanders: “Er is geen slecht weer in IJsland, er zijn alleen slecht geklede mensen”.
   

 • En dan heb je nog de IJslander zelf, van Noorse afkomst en gedomineerd door Denemarken. Omdat IJsland altijd zeer geïsoleerd is gebleven, spreken de IJslanders authentieker Noors dan de Noren.
  Het donkere leven met zijn lange wintermaanden heeft zijn effect niet gemist. De winterse fantasie neemt het wel eens over van de dagelijkse realiteit waardoor menig IJslander rotsvast gelooft in het bestaan van elfen en trollen. Zij bouwen voor hen huisjes en zetten geregeld wat eten aan hun deur.
   

 • De IJslanders zijn met 340.000 en leven op een oppervlakte van 103.000 vierkante kilometer. Dan heb je niet veel buren. De meeste IJslanders leven dan ook in de steden waarvan Akureyri en Reykjavik die naam waardig zijn. Maar IJsland groeit en bloeit. Er worden buitenlandse werknemers aangetrokken, het toerisme neemt nog ieder jaar toe en er wordt verwoed gebouwd. Laten we hopen dat IJsland zich deze maal niet voorbij loopt. De IJslanders zelf hebben er het volste vertrouwen in en rekenen op hun wederhelften. Want in IJsland zwaaien de vrouwen ‘dottir’ de plak en mogen de mannen ‘sons’ luisteren.

Ijsland 2:

- vanafprijs:     herboeking 2020 - VOLZET

                       

- datum:          dinsdag 31 aug. 2021 -

                        vrijdag 10 sep. 2021

                        onder voorbehoud

                         

 

- duur:              11 dagen

Volzet

Volzet

© Oona Travel, 2020

Alle rechten voorbehouden

 • Facebook Social Icon

Email: info@oonatravel.be | gsm: +32 476 333 848